10 juli 2019

Wat komt er bij kijken bij een badkamer slopen

Om een nieuwe badkamer te krijgen zult u eerst uw oude badkamer moeten slopen of laten slopen. U kunt natuurlijk een gerenommeerd sloopbedrijf inschakelen, zodat u van een heleboel sores verschoond blijft. Dit is natuurlijk een kostenpost waar u rekening mee houdt. Een sloopbedrijf rekent al snel tussen de € 30 en € 35 per man per uur. Uw oude badkamer slopen kunt u veelal zelf doen. Het hoeft niet duur te zijn. Wij geven u een aantal tips als u zelf uw badkamer gaat slopen:

  • sluit het water bij de hoofdkraan af. Zorg dat alle kranen open staan, zodat het water, wat in de leidingen aanwezig is, weg kan lopen schakel alle elektra uit om kortsluiting te voorkomen.
  • neem alle veiligheid in acht. Gebruik degelijk materiaal, zoals een veiligheidsbril, eventueel een veiligheidshelm, stofmasker, handschoenen kortom alles wat nodig is om de sloopklus zonder verwondingen te klaren.
  • gebruik ook degelijk materiaal, zoals emmers om puin af te voeren eventueel een kruiwagen, vuisthamer, kango en niet te vergeten een bouw- en sloop container, deze bouw- en sloop container bestelt u natuurlijk heel eenvoudig via onze website. Alle info omtrent het bestellen vindt u op onze website. Indien u vòòr 12.00 uur de juiste container bestelt, zorgen wij de volgende dag, dat de container bij u geplaatst wordt en u al het materiaal in deze container kan deponeren.


Hier volgen nog een aantal handige tips om het sloopwerk naar tevredenheid te laten 

gebeuren:

  • plak stevig stukken plastic voor de badkamerdeur bescherm de vloerbekleding zoals tapijt, laminaat of ander vloerbedekking voor het verwijderen en vervoeren van de puin uit de badkamer met houten planken, plaatmateriaal, kleden of iets dergelijks
  • denk ook aan het zogenaamd afdoppen van leidingen en riool afvoer. Om wateroverlast en stank te voorkomen. Het voorkomt tevens, dat er materiaal in deze leidingen en afvoeren komt
  • wand- en vloertegels verwijderen kunt u het beste doen met een sloophamer. Om zoveel mogelijk beschadigingen van muren en vloer tegen te gaan gebruikt een goede sloophamer. Vloer en wanden zullen geëgaliseerd moeten worden bij veel gaten. 
  • gebruik ook afdekdoppen en kranten om afvoeren dicht te stoppen. Dit voor voorkomt, dat er puin en stof in terecht komt
  • plaats snelkoppelingen (stoppen) op de waterleidingen
  • demonteer bad- en wastafelkranen 
  • verwijder bad, douchebak, wastafel, toiletpot, medicijnkastje, spiegel en dergelijke en plaatst dit in de afvalcontainer


Heeft u advies nodig, neem gerust contact met ons op. Onze adviseurs helpen u op weg om de juiste container te bestellen.

Maurice Hagen - ContainerHurenIn.nl

Maurice Hagen

Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl

Na 10 jaar lang als senior accountmanager in de afvalbranche te hebben gewerkt, ben ik 2017 enthousiast een eigen bedrijf begonnen in dezelfde en zeer energieke branche. In deze tijd, waarin heel veel gebeurt op gebied van slopen en bouwen, renoveren en vernieuwen van bedrijfspanden, woningen en tuinenaanleg en tuinvernieuwingen en bedrijfsafval, hebben wij een zeer dynamische website ontwikkeld. Alle nieuwe inzichten op milieutechnisch en recycling gebied zijn onze specialiteit. Zowel bedrijven (bouw- en sloopbedrijven, keuken- en badkamerinstallateurs, timmerbedrijven, dakwerkbedrijven, hoveniers en MKB’ers enz.) alsook particulieren kunnen hun afvalcontainers of rolcontainers op een snelle manier bij ons bestellen. Wij zijn trots u te kunnen helpen om op een milieuvriendelijke manier van uw afval een nieuw basisproduct te creëren.