Ga naar inhoud
Afzetbak.nl weekend korting, levering door heel Nederland! 🇳🇱

Recyclen van elektrische apparaten

Geplaatst op zaterdag 27 oktober 2018 door Maurice Hagen

Oude koelkasten, vriezers, wasmachines en-drogers moet je niet weggeven of verkopen. Die gebruiken zoveel stroom, dat je ze beter kunt laten recyclen.


Inleveren bij de winkel als je een nieuwvergelijkbaar apparaat koopt. Dit heet de oud-voor-nieuw-regeling of breng hetnaar de milieustraat of informeer bij onze medewerkers van Afzetbak.nl.


Wat gebeurt er met uw oude apparaat:


De materialen van oude apparaten (zoals staal, aluminium, koper, glas en kunststoffen) kunnen vaak prima gerecycled worden.Eventuele schadelijke stoffen, zoals in koelkasten en elektronica, worden apart verwerkt, zodat ze niet in het milieu terechtkomen. In oude koelkasten kunnen bijvoorbeeld nog CFK's en HFK's zitten. Het is belangrijk, dat die niet zomaar vrijkomen: CFK's tasten de ozonlaag aan en HFK's zijn zeer sterke broeikasgassen. Zet apparaten daarom niet aan de weg en breng ze niet naar eenhandelaar, maar lever ze in bij de milieustraat voor deskundige recycling of neem contact op met de medewerkers van Afzetbak.nl.

Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Artikel is geschreven door Maurice Hagen. Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl, met 22 jaar werkervaring in de recycling/milieusector.