Ga naar inhoud
Afzetbak.nl weekend korting, levering door heel Nederland! 🇳🇱

Nieuwe tarieven afvalinzameling 2019

Geplaatst op donderdag 20 december 2018 door Maurice Hagen

Het kabinet kondigde in de miljoenennota op Prinsjesdag al aan, dat de klimaatdoelstellingen, waartoe onze regering zich verplicht heeft om in 2020 de CO2 uitstoot te reduceren om tot aanvaardbare proporties te komen, zal gevolgen hebben voor de Nederlandse economie.


De ontwikkeling op gebied van afvalverwerking ontkomt daar ook niet aan.

Wij van Afzetbak.nl ondervinden hiervan de gevolgen en houden dit nauwlettend in de gaten.

Het verwerken van alle afvalstromen, die wij innemen, zijn verhoogd. Dit heeft geresulteerd in een minimale tariefaanpassing.


Doordat de economie vraagt naar een circulaire oplossing voor het steeds toenemende afval hebben wij onze prijzen moeten aanpassen. Er zijn een aantal aanwijzingen voor deze prijsverhogingen, t.w.:

* afvalstoffenbelasting

- door de overheid opgelegde belasting op milieu

* verwerking

- de gevolgen van vraag en aanbod

* logistiek

- de veranderde cao, stijgende premies en brandstofprijzen en de alsmaar toenemende verkeersintensiteit

* eindverwerkers

- hogere kwaliteitseisen en verwerking overschotten


Onze doelstelling is dan ook door mee te werken aan een circulaire economie, IN PLAATS VAN AFVAL EEN NIEUWE GRONDSTOF CREËREN, om een betere toekomst te krijgen voor onszelf en voor onze kinderen.


<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fafzetbak%2Fposts%2F510300716147605&width=500" width="500" height="379" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>
Maurice Hagen - Afzetbak.nl

Maurice Hagen

Artikel is geschreven door Maurice Hagen. Eigenaar van Afzetbak.nl en Rolcontainerservice.nl, met 22 jaar werkervaring in de recycling/milieusector.